Tuesday, November 27, 2012

. syukur

 
hehe.
takde idea nak cerita tapi rasa macam nak share something.

i happy sangat2 sekarang. Alhamdulillah. Janji Allah tu pasti. :)

i selalu ingatkan diri i, satu kesusahan akan dijanjikan dengan 2 kesenangan. (ayat ni kawan i pernah cakap kat i and time i down je i akan ingat..*dasar melayu mudah lupa :p* )
tapi, lepas semua yang jadi kat i last year, i memang berserah sangat2. i decided untuk kahwin dengan orang yang i tak berapa nak kenal. yes, that was a huge decision to be made! :0

ok, maksud tak kenal di sini ialah, i kawan gitu-gitu je and i tak berapa nak ambil tahu pasal dia or family dia sebab i tak berminat (pada waktu itu lah). so i buat solat istikharah dan i rasa mcm yakin nak kahwin. faham tak perasaan yakin tiba2 padahal kenal pun tidak?? haaa macam tu lah i rasa. so i belasah je....

cut it short, i dah pun kahwin on September aritu..

suprisingly, i tak expect yang my married life akan jadi seindah ini *wah..ayat novel..haha*
bukan la.. maksud i, i thought bila dah kahwin, i just akan jadi isteri dan dia just jadi suami. tapi sekarang ni, dia jadi suami campur best friend. someone yang i never knew boleh jadi a very good listener, pelawak yang handal, tukang masak yang better dari i dan housemate yang super rajin dan terrer buat kerja rumah. hahaha. :p

ingatkan dulu, bila dah kahwin, i tak berapa kisah pasal dia..sebab i tak sayang sangat kan.. rupanya tak.. tak ok! TAK!
kalau dia outstation or dia kena overnight kat office, i rasa nak nangis boleh? padahal sehari je.. drama lebih.
and sekarang baru i sedar, i sayang husband i. *wahhhh kemahinnn*

baru tau, tak semestinya bila kita tak ada feeling kat orang tu, kita tak boleh sayang dia macam dia sayang kita. tak semestinya dia tak ada ciri2 lelaki yang kita nak, contoh ala2 k-pop, *motif nak lelaki macam k-pop?* dia tak boleh buat kita happy. and kalau kita benci dia sangat2, tak semestinya sebab dia tak ada ciri2 yang baik. mungkin sebab benci yang kita rasa tu yang tutup kebaikan yang ada pada dia...

i bersyukur sebab sekarang i dah nampak hikmah tu. i tau dah kenapa Allah tarik balik apa yang dia pernah bagi kat i satu masa dulu. i dah tau kenapa Dia nak i redha. Sebab Dia nak bagi orang yang laaaagiii penyayang! :)

No comments: